Pozornica

Ekipa "Jutrogošte" pobjednik kulturno-zabavnog karavana

Ekipa "Jutrogošte" pobjednik kulturno-zabavnog karavana
Foto: Srna | Ekipa "Jutrogošte" pobjednik kulturno-zabavnog karavana

PRIJEDOR - Ekipa "Jutrogošte" pobjednik je finalne kulturno-zabavne manifestacije "Selo veselo 2019", koja je održana u Rakelićima kod Prijedora.

Ovaj karavan jedna je od najmasovnijih manifestacija u okviru "Prijedorskog ljeta kulture", a posjetiocima se sinoć obratio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je podsjetio na značaj "Sela veselog" u oživljavanju i unapređenju društvenog života u selima na području Prijedora.

"Selo veselo 2019" u protekla dva mjeseca periodično je održavano u LJeskarama, Jelićki, Saničanima i Gornjem Jelovcu, a osim sela domaćina učestvovali su i Rakelići i Miska Glava, koji su osvojili drugo i treće mjesto, te ekipe LJubije, Jugovaca, Marićke, Krivaje, Gradine, Petrova, Gomjenice i Velikog i Malog Palančišta.

Takmičenja se održavaju u poljoprivrednom kvizu i u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama, kao što su nabacivanje obruča, bacanje kamena s ramena, trčanje u vrećama i navlačenje konopca, a takmičenja prati bogat kulturno-umjetnički program u kojem učestvuju brojna kulturno-umjetnička društva, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Pokrovitelj "Sela veselog" je grad Prijedor, medijski pokrovitelj je Informativno-poslovni centar "Kozarski vjesnik", a prijatelji manifestacije "Autotransport Prijedor" i prijedorska Tvornica keksa "Mira", članica "Kraš" grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije