Pozornica

Festival DP RS: Lutkari iz 12 država stižu u Banjaluku

Festival DP RS: Lutkari iz 12 država stižu u Banjaluku
Foto: Ustupljena fotografija | Festival DP RS: Lutkari iz 12 država stižu u Banjaluku

BANJALUKA - Prema propozicijama Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) je 15. maja zatvorilo Poziv za prijavu teatara učesnika za 22. Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji se ove godine održava od 8. do 14. oktobra.

"Na poziv koji Dječije pozorište oglašava svake godine u februaru prijavilo se 67 predstava iz 12 država, a o konačnom izboru učesnika odlučivaće selektor Duško Mazalica. Među prijavljenima su teatri iz Bugarske, Poljske, Italije, Srbije, Slovačke, Hrvatske, Turske, Njemačke, Španije, Rusije, Izraela i BiH", saopšteno je iz DP RS.

Pojašnjavaju da banjalučki Međunarodni festival pozorišta za djecu afirmiše lutkarstvo tako da ni ovogodišnja selekcija neće odstupiti od lutke, kao suštine i vještine rediteljske i glumačke kreativnosti.

Festival dodjeljuje nagrade Gran pri: najbolja predstava u cjelini, nagradu za najbolju režiju, scenografiju, muziku i pet ravnopravnih glumačkih nagrada.

Pokrovitelji ovog festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, grad Banjaluka i Ministarstvo kulture i informacija Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije