Pozornica

Festival "Dani malih stvari": Najbolji "Nušićev optimalan broj"

Festival "Dani malih stvari": Najbolji "Nušićev optimalan broj"
Foto: N.N. | Festival "Dani malih stvari": Najbolji "Nušićev optimalan broj"

TREBINJE - Koprodukcijski projekat Pozorišta "Maska" iz Šapca i Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja - komad "Nušićev optimalan broj" najbolja je predstava 12. InterdiFesta Dani malih stvari "Trebinje 2017", koji je u četvrtak uveče završen.

Prema odluci stručnog žirija, najboljom glumicom festivala proglašena je Slađana Zrnić, glumica Narodnog pozorišta RS, koja je s Natašom Ivančević i Belindom Božičković odigrala stend ap komediju "Malo blago", Gradskog pozoršta "Jazavac" iz Banjaluke.

Najbolji glumac festivala je Ivan Tomašević iz šabačke Scene "Maska", koji je glumio u predstavi "Nušićev optimalan broj".

Tomašević je autor teksta i reditelj, a u predstavi glumi komediografa Branislava Nušića, dok različite likove Nušićevih komedija tumače Aneta Tomašević iz Šapca i trebinjski glumac Željko Milošević.

"Festival mnogo znači za jedan grad, a kada se tome doda veliki entuzijazam ljudi koji su se okupili oko stvaranja pozorišta i ovog festival - to je samo jedan znak više da bi ovu manifestaciju trebalo još više podržati", rekao je nakon dodjele nagrade Tomašević, ističući da je festival veoma značajan, pa je samim tim i nagrada velika čast za onoga ko je dobije.

Umjetnički direktor festivala Željko Milošević istakao je da je festival protekao onako kako su organizatori i planirali.

"Ovakav festival je potreban Trebinju i ispostavilo se da smo imali zaista četiri dobre festivalske noći, tokom kojih su prikazane četiri predstave i dvije monodrame", rezimirao je kratko Milošević, zahvalivši svima koji su pomogli održavanje festivala.

Festival je zatvorila mlada glumica Ena Radovanović iz Kruševca monodramom "Da sam ja pozorište", a njoj je dodijeljena i Specijalna nagrada festivala. Prethodno je i glumica Monika Romić iz Beograda izvela monodramu "Život je loto". Pokrovitelj festivala je grad Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije