Pozornica

Festival "Zaplet" od 24. do 30. oktobra

Festival "Zaplet" od 24. do 30. oktobra
Foto: N.N. | Festival "Zaplet" od 24. do 30. oktobra

BANJALUKA - Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala glumca "Zaplet" biće održano od 25. do 30. oktobra, a Gradsko pozorište "Jazavac" ugostiće pozorišta i glumce iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije.

Festival otvara komad "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, a zatim slijede predstave: "Aplikacija Voland" rađena u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta, komad "Enigmatske varijacije" Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina,  "Jugoslavija, moja otadžbina", koprodukcija Pozorišta Prijedor i Gledališča Koper, "Ako dugo gledaš u ponor" Regionalnog pozorišta Novi Pazar, a posljednje večeri u čast nagrađenih igraće komad "Banjaluka" Gradskog pozorišta "Jazavac". Sve predstave igraće u 20 časova.

Pored takmičarskog i ove godine biće održan prateći program Razgovor sa glumcima i Izložba slika "Gužvanje" Vesne Antešević.

U programu "Razgovor sa glumcima" u utorak 26. oktobra u 22 časa učestvuje Nikolina Friganović, a naredne dvije večeri u istom terminu publici će se predstaviti dr Nele Karajlić i Andrija Kuzmanović.

"Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine Radoslav Milenković, glumac i reditelj, Nataša Ivančević, glumica i Vida Davidović, dramaturg. Žiri dodjeljuje nagrade za najbolju predstavu, najboljeg glumca i glumicu te za najboljeg mladog glumca i glumicu. Svako veče publika će birati glumca/glumicu večeri", saopštili su iz "Jazavca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije