Pozornica

Festivala festivala: Bečejski "Policajci" do sada najbolji

Festivala festivala: Bečejski "Policajci" do sada najbolji
Foto: N.N. | Festivala festivala: Bečejski "Policajci" do sada najbolji

Treće večeri Festivala festivala u Trebinju na sceni Kulturnog centra su nastupili predstavnici Srbije, ansambl Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej, sa predstavom "Policajci", prvonagrađenim ostvarenjem na ovogodišnjem 62. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije.

U pitanju je komedija apsurda slavnog poljskog pisca Slavomira Mrožeka, koja tematizuje pitanja ljudske slobode u totalitarnom društvu, u inscenaciji pozorišta iz Bečeja koju je režirao Igor Pavlović.

Mladi bečejski ansambl je u odličnoj igri i vrlo funkcionalnoj scenografiji, izveo, po mišljenju većine prisutne publike, do sada najbolji komad na Festivalu festivala.

Predstava je, iako napisana ranije, vrlo aktuelna i danas, a mladi se glumački ansambl koji čine većinom žene, jako dobro snašao u ulogama muškaraca, naročito Gordana adamov koja je glumila šeficu policije.

Adamova je, po izboru stručnog žirija, dobila priznanje protagoniste večeri, po izboru žirija publike.

Prethodno je, u okviru pratećeg programa festivala, u Kulturnom centru promovisana knjiga "Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja", autora Željka Hubača i govori o životu čuvene srpske ljepotice i hajdučice s kraja 18. i početka 19. vijeka.

Četvrto veče rezervisano je za predstavnike BiH, predstavu po izboru selektora festivala "Mali Agaton" u izvođenju "Dis"- Pozorišta mladih Banjaluka.

Kolektivni  projekat koji potpisuju Ana Stefanišev, Adrijana Sivčev i Sanja Novaković režirao je Milan Bogdanović.

Sat ranije, u okviru prataćeg programa festivala, u Kulturnom centru biće priređena promocija izdanja Srpskog narodnog pozorišta i Sterijinog pozorja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije