Pozornica

GKUD "Alat" poklonio koncert svom milom Trebinju (VIDEO)

GKUD "Alat" poklonio koncert svom milom Trebinju (VIDEO)
Foto: Vesna Duka | GKUD "Alat" poklonio koncert svom milom Trebinju

TREBINJE - Gradsko kulturno umjetničko društvo "Alat" iz Trebinja je u amfiteatru na Crkvini priredilo koncert nazvan po zavještanju Jovana Dučića - !Milom Trebinju", a nastupili su svi ansambli, od pripremnog do A sastava, među kojim je bilo samo oko 250 mališana.

Borko Ćorluka, umjetnički rukovodilac ansabla je, zahvalivši se roditeljima koji su doveli djecu, kazao da su ispunjena očekivanja.

"Ovo je veliki tromjesečni rad - da u jednu cjelinu sastavimo grupe sa kojima se dosta radi, ali oni zbog uzrasnih kategorija malo saradjuju, tako da je publika vidjela igre koje su izveli, kako oni najmlađi, vrtićkog uzrasta, tako i oni najstariji", kazao je Ćorluka.

On je podsjetio da su se ovoga puta najvećim dijelom orijentisali na koreografije iz Srbije, koje su urađene na različite načine, a to i jeste ono što publika najviše voli.

Slađana Skočajić, član Upravnog odbora GKUD "Alat", je istakla da je ovo divna noć i da se ponosi time što je u upravi ovog društva.

"Važan mi je rad, ali imam i titulu počasnog člana društva, što mi je izuzetno važno u karijeri, jer je GKUD "Alat" ponos Trebinja, a zahvaljujući njima smo stigli svuda i za nas se zna", kazala je Skočajić.

Ona je napomenula da je ovo društvo pri kraju sedme decenije, generacija su sa najstarijim veteranima i zato je, kako dodaje, ovo bila veoma važna noć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije