Pozornica

"Glavozuj" na sceni Centra za kulturu Šamac

"Glavozuj" na sceni Centra za kulturu Šamac
Foto: Ustupljena fotografija | "Glavozuj" na sceni Centra za kulturu Šamac

ŠAMAC - Predstava "Glavozuj" Amaterske scene mladih Modriča nastala po tekstu Miljenka Muršića, a u režiji Predraga Erletića biće odigrana u kino sali Centra za kulturu Šamaca 12. jula u 19 časova.

U predstavi igraju Marina Milošević, Đokan Ilić i Marija Popović.

"'Glavozuj' je priča o obmani, ljudskoj naivnosti i lakovjernosti. Vjerujući u nadrealne mogućnosti, u ono što nam se plasira preko TV i društvenih mreža često možemo zapasti u probleme iz kojih se teško možemo izvući", stoji u opisu predstave.

Dalje se navodi da ocu zuji u glavi, što ne može izliječiti, pa je na bolovanju.

"Na osnovu oglasa u novinama javlja se prof. Mileni, 'stručnjaku za zujanje', a zapravo varalici i lopovu. Daje mu novce, a ona ga liječi svojim alternativnim metodama. U isto vrijeme, mladoj Mirni, njegovoj kćerki obećava da će joj pomoći da postane filmska glumica, pa i njoj izvlači novce. Na radiju javljaju o varalici koji navodno liječi zujanje u glavi i obećava filmsku karijeru. Na radiju objavljuju vijest o varalici, što majku i kćerku posramljuje i otrežnjava. No, ima i dobra strana: mami prestaje zujanje u glavi, a Mirna se odlučuje posvetiti učenju", pojašnjeno je dalje.

Za scenografiju je zadužena Dragana Grašar, a za ton i svjetlo Svjetlana Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije