Pozornica

Glođo i Ristanović najbolji na Festivalu glumaca BiH

Glođo i Ristanović najbolji na Festivalu glumaca BiH
Foto: N.N. | Glođo i Ristanović najbolji na Festivalu glumaca BiH

Peti festival glumaca BiH završen je sinoć u Konjicu, a nagrada za najbolju glumicu pripala je Vanesi Glođo za ulogu Klare u predstavi "Radnja na uglu", Kamernog teatra 55, Sarajevo.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Aleksandru Ristanoviću, za ulogu Lefterisa u predstavi "Mlijeko", Studentskog pozorišta Banjaluka.

Peti festival glumca Bosne i Hercegovine u Konjicu zatvorio je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović, koji je u svom obraćanju naglasio značaj kontinuiteta i razvoja Festivala glumaca BiH u Konjicu, te posebno uputio zahvalnost organizatorima na uloženom trudu u afirmaciji umjetničkih vrijednosti teatra Bosne i Hercegovine i regije.

Tokom svečanosti direktor Festivala glumca BiH Benjamin Mušinović kazao je kako je to jedini festival u Bosni i Hercegovini koji posebnu pozornost i poštovanje posvećuje najznačajnijim akterima kazališnog čina, glumcima i glumicama, priopćeno je iz Javne ustanove "Narodni univerzitet Konjic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije