Pozornica

Glumci iz Laktaša u Prnjavoru izveli predstavu "Milion i po"

Glumci iz Laktaša u Prnjavoru izveli predstavu "Milion i po"
Foto: Srna | Glumci iz Laktaša u Prnjavoru izveli predstavu "Milion i po"

PRNJAVOR - Članovi Dramskog studija "Daske" iz Laktaša Ognjen Todorović i Bojana Radić izveli su u prnjavorskom Centru za kulturu predstavu "Milion i po", nastalu prema motivima komedije "Prah" mađarskog autora Đerđa Špira.

Predstava govori o socijalno ugroženoj porodici koja na lotou iznenada dobija veliku svotu novca nakon čega se postavlja pitanje gdje usmjeriti dobijena sredstva, čime se na ispitu nalaze ljubav, brak, suština zajedničkog života i same ličnosti glavnih likova.

"Predstava se završava porukom da su ljubav i zajednički život jači od materijalne dobiti", rekao je glumac i reditelj Ognjen Todorović kome je ova duo drama bila i diplomska predstava, a na nedavno završenom festivalu u Laktašima dobili su nagrade za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu.

Todorović je rekao da se Bojana Radić nametnula kao idealan izbor za žensku ulogu jer dugo sarađuju i na pravi način može da iznese ovaj lik.

"Nagrada koju smo dobili pred domaćom publikom nam je veliki vjetar u leđa jer je to bilo premijerno izvođenje predstave koja tek treba da zaživi", rekao je Todorović za Srnu.

Predstava je izvedena sinoć u okviru pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji" u Centru za kulturu uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera zbog virusa korona.

Nakon predstave gosti iz Laktaša su Dramskoj sceni Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" Prnjavor uručili osvojene nagrade sa pozorišnog festivala održanog u Laktašima – za najbolju predstavu festivala "To nisam ja", Brankici Radonjić za izuzetan doprinos u pedagoškom radu sa mladima, Mili Prosan za najbolju sporednu žensku ulogu i Anastaziji Šimić za glumačku budućnost.

Do kraja oktobra tokom pozorišne revije biće izvedene još tri predstave.

U četvrtak, 15. oktobra glumci Dramske scene SPKD "Prosvjeta" Prnjavor i Dramskog studija Derventa izvešće predstavu "Ženski razgovori".

Sedam dana kasnije uslijediće dječija predstava "Imaš pravo na distancu" u izvođenju pozorištanca SPKD "Prosvjeta" Doboj, a ovu pozorišnu reviju kako je najavljeno 28. oktobra zatvoriće "Scena" iz Novog Grada predstavom "Aleksa u privatizaciji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije