Pozornica

Glumci iz RS nagrađeni u Južnoj Koreji

Glumci iz RS nagrađeni u Južnoj Koreji
Foto: N.N. | Glumci iz RS nagrađeni u Južnoj Koreji

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište nastavlja da niže uspjehe. Naime, na Internacionalnom festivalu pozorišta u Južnoj Koreji, u gradu Chuncheon, ovom teatru u subotu je pripala specijalna nagrada za izrazit doprinos pozorištu i jačanju međunarodne saradnje u oblasti kulture.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala Heo Jae Heon istakao je da je Banjalučko studentsko pozorište ostavilo snažan utisak na publiku i stručni žiri i svojom kreativnošću preporučilo se za sljedeći festival.

"Zadivljujuće je sa koliko entuzijazma i ljubavi ti mladi ljudi promovišu kulturu svoje zemlje i žele da je približe našem narodu. Uvijek su dobrodošli kod nas jer narodu u Južnoj Koreji je to jako interesantno", kazao je Heon.

Primajući nagradu, direktorica Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević istakla je da je velika čast učestvovati na festivalu u Južnoj Koreji i da nagrada daje mladim glumcima novi polet za buduće nastupe.

"Svi smo jako uzbuđeni i srećni što naš rad i želja da predstavimo Republiku Srpsku u pozitivnom svjetlu u dalekoj Južnoj Koreji izazivaju najpozitivnije reakcije naroda, ali i pozorišnih stvaralaca koji su nas nagradili", kazala je Tomaševićeva. Dodala je da su posebno zahvalni predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović, koja im je omogućila ovu posjetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije