Pozornica

Glumici Miri Banjac velika povelja "Brankovog kola"

Glumici Miri Banjac velika povelja "Brankovog kola"
Foto: Arhiva | Glumici Miri Banjac velika povelja "Brankovog kola"

​Velika povelja "Brankovog kola" za ovu godinu pripala je uglednoj dramskoj umjetnici, filmskoj, pozorišnoj i televizijskoj glumici Miri Banjac, za uzvišeni oblik saradnje tokom proteklih decenija.

Ovo je jednoglasno odlučio žiri "Brankovog kola" u sastavu - Nenad Grujičić, Vesna Čipčić i Milan Pletel, saopštili su organizatori pjesničke manifestacije "Brankovo kolo".

Prestižno priznanje "Brankovo kolo" dodjeljuje se umjetnicima i za nadahnuti doprinos ljepoti poezije, stvaralačku radost i ljubav prema pjesnicima i ljudima na tragu božanskog dara Branka Radičevića.

U saopštenju se navodi da je u poluvjekovnom trajanju, "Brankovo kolo" od samog početka sarađivalo s Mirom Banjac, koja je uvijek pokazivala visoki profesionalizam i veliku ljubav prema nastupima na Stražilovu i u Sremskim Karlovcima.

Brankovu poeziju govorila je, kako navode, sa sestrinskom "sremskom ljubavlju" doživljavajući njegove stihove kao svoje.

Velika povelja "Brankovoga kola" Miri Banjac biće uručena 9. septembra na svečanom otvaranju 51. "Brankovog kola", koje će trajati do 19. septembra u Sremskim Karlovcima, na Stražilovu i u Novom Sadu.

Među dosadašnjim laureatima ovog visokog priznanja "Brankovoga kola" nalaze se Vladeta Jerotić, Mihailo Miša Janketić, LJiljana Petrović, Vesna Čipčić, Bogdan Vinokić, Vera Kovač Vitkai, Milan Pletel, Ksenija Maricki Gađanski, Vitomir Vico Dardić, Matija Bećković i Svetlana Bojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije