Pozornica

Godišnjim koncertom obilježene 22 godine rada KUD-a "Šamac"

Godišnjim koncertom obilježene 22 godine rada KUD-a "Šamac"
Foto: N.N. | Godišnjim koncertom obilježene 22 godine rada KUD-a "Šamac"

​Kulturno umjetničko društvo (KUD) "Šamac" iz Šamca organizovao je večeras godišnji koncert kojim je proslavilo 22 godine rada.

Na koncertu u prepunoj kino dvorani u Šamcu nastupila su i kulturno-umjetnička društva iz Cerovice, Petrova i Novog Sela u Republici Srpskoj, te KUD "Branislav Nušić" iz Vladičinog Hana iz Srbije sa kojim se šamačko društvo pobratimilo.

Predsjednik KUD-a "Šamac" Mladen Radović rekao je Srni da su članovi ovog društva nastupili u mnogim zemljama, gdje su kao pravi ambasadori predstavili Šamac i Republiku Srpsku.

On je naveo da je godišnji koncert održan u okviru zajedničkog projekta sa opštinom Šamac, koji predviđa opremanje i poboljšanje rada KUD-a, gostovanja i druge aktivnosti.

"Ponosni smo da svojim građanima za kraj godine podarimo koncert. Mi smo odlični ambasadori kulture, spremamo se za jubilej - 25 godina postojanja i ponosni smo na mlade generacije", rekao je Radović.

On je dodao da KUD "Šamac" broji 60 članova koji su podijeljeni u dvije grupe, a nedavno je obnovljen rada i sa djecom.

Predsjednik KUD-a "Branislav Nušić" iz Vladičinog Hana Nenad Jakovljević rekao je da više od deset godina sarađuju sa šamačkim KUD-om i nastupaju u Šamcu, gdje se osjećaju kao kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije