Pozornica

Goncić: Narednu godinu ćemo posvetiti Nušiću

Goncić: Narednu godinu ćemo posvetiti Nušiću
Foto: Tanjug | Goncić: Narednu godinu ćemo posvetiti Nušiću

Direktor Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić ocijenio je sinoć da će nacionalni teatar narednu godinu posvetiti komediji, najviše Branislavu Nušiću, povodom 160 godina od rođenja srpskog komediografa.

"Pokušaćemo da njegov opus ili deo onoga što je radio predstavimo novim delima, možda i nečim neobjavljenim, a možda i u drugačijoj formi od dramske", rekao je Goncić.

On je to izjavio za Tanjug prije izvođenja baleta "Labudovo jezero" na Velikoj sceni i nagrađivane predstave "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" na sceni Raša Plaović, kojima je sinoć otvorena 155. sezona nacionalnog teatra.

Za predstave Narodnog pozorišta vlada veliko interesovanje i karata gotovo da nema više.

Goncić je podvukao i značaj velikog broja gostovanja na kojima je bio njegov teatar.

"Mnogo gostovanja smo ostvarili u prethodnom periodu. Sa tih gostovanja smo se vratili sa preko 25 nagrada, što je jako dobro za nas i potvrđuje da se krećemo dobrim smerom", rekao je Goncić i podvukao da su ponosni na predstavu "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" Đorđa Kosića, koja je dobila Sterijinu nagradu, prenosi Tanjug.

Goncić je izjavio da se Narodno pozorište bavi i operom i da će sljedeća godina biti posvećena klasičnim djelima.

"Kroz Korsara, kroz Žizelu, kroz Don Kihota, kroz sva ta klasična dela polako postavljamo klasični repertoar u punom zamahu", rekao je Goncić.

On je ocijenio da je balet jedan od najljepših scenskih izraza i umjetnosti, i da će svakom prilikom pozivati publiku na tu poeziju pokreta.

Podsjetio je i na dugogodišnju tradiciju postojanja Narodnog pozorišta.

"Ova kuća je jedan veliki brod koji putuje kroz tu vertikalu vremena i naše je da ga održimo na tom putu, da bi naša draga publika koja pažljivo prati šta se dešava u Narodnom pozorištu imala u čemu da uživa", zaključio je Goncić.

               

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije