Pozornica

Gostovanje Dječijeg pozorišta RS u Solunu

Gostovanje Dječijeg pozorišta RS u Solunu
Foto: N.N. | Gostovanje Dječijeg pozorišta RS u Solunu

SOLUN - Ansambl Dječijeg pozorišta RS predstaviće se grčkoj publici u okviru manifestacije "Dani kulture Republike Srpske u Solunu" svojom nagrađivanom predstavom "Odisej - san o povratku".

Predstava, u kojoj jednako uživa i najmlađa i najstarija publika, na programu je ovog četvrtka u 10 časova na sceni Pozorišta "Koloseon" u Solunu.

"Odisej - san o povratku" je predstava o  jednom  od najljepših  mitova  Grčke.  Odisej  je  neustrašivi junak,  koji  nakon  pobjede  u  Troji  sanja  svoj  san  o povratku. On  je  uzor,  neko  ko  ne  samo  što vjeruje u  ispunjenje svojih snova, nego je spreman da aktivno preduzme sve da se želje i snovi uistinu i ostvare.

U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS Ana Anđelić, Zorana Šuman, Đurđa Vukašinović-Babić, Duško Mazalica, Aleksandar Blanić, Saša Terzić i Đorđe Janković. Predstavu je režirala Biserka Kolevska, dugogodišnja saradnica Dječijeg pozorišta RS i ovogodišnja dobitnica Plakete grada Banjaluka za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i doprinos u razvoju pozorišne umjetnosti.

U manifestaciji "Dani kulture RS u Solunu" učestvuju i Narodna i univerzitetska biblioteka RS i Muzej savremene umjetnosti RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije