Pozornica

Pratite nas na Google news

Gradsko pozorište "Semberija" sprema novu predstavu

Gradsko pozorište "Semberija" sprema novu predstavu
Foto: N.N. | Gradsko pozorište "Semberija" sprema novu predstavu
N.N.

Direktor Gradskog pozorišta "Semberija" Ivan Petrović i reditelj Dušan Tuzlančić razgovarali su s predstavnicima Gradske uprave o trenutnim aktivnostima najmlađe ustanove kulture u Bijeljini, a ovom prilikom precizirani su budući načini unapređenja rada u organizacionom, kadrovskom, prostornom i finansijskom smislu.

Petrović je istakao da, iako je ljeto uglavnom neradno u pozorištima, bijeljinski glumci uprkos pandemiji virusa korona, rade na novim projektima.

"U toku su probe za izvođenje predstave 'Golubija vremena' po motivima djela Branka Ćopića, u režiji Milivoja Mlađenovića, a premijera je predviđena za početak septembra", naveo je Petrović.

Tuzlančić je naglasio da je cilj Gradskog pozorišta "Semberija" da u radu slijedi najsavremenije svjetske pozorišne prakse, u čemu očekuju i punu podršku grada.

"Danas smo prezentovali višegodišnje razvojne planove bijeljinskog pozorišta, a oni podrazumijevaju stalan napredak u narednih osam godina, uz poštovanje Zakona o pozorišnoj djelatnosti Republike Srpske", kaže Tuzlančić.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog sistematičnosti razvojnog plana koji je sačinilo rukovodstvo Gradskog pozorišta i istakao da će već tokom jeseni biti obezbijeđeni uslovi za realizaciju nekih ciljeva.

"Izuzetno sam zadovoljan energijom koju sam osjetio u ovoj ustanovi kulture. Na političkoj sceni su se stekli uslovi da se pozabavimo unapređenjem svih segmenata života građana Semberije i na tome ćemo zajedno raditi", najavio je Đurđević.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović poručio je nakon sastanka da će Gradska uprava podržati razvoj pozorišta, kao ustanove koja predstavlja "ogledalo svakog ozbiljnog grada".

"Semberija će maksimalno iskoristiti sve potencijale koje je stvorila sinergijom svih nivoa vlasti i siguran sam da ćemo maksimalno podržati ovu vrstu projekta za budućnost", dodao je Mihajlović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije