Pozornica

Gradsko pozorište Trebinje za 12 godina osvojilo preko 100 nagrada

Gradsko pozorište Trebinje za 12 godina osvojilo preko 100 nagrada
Foto: Ilustracija | Gradsko pozorište Trebinje za 12 godina osvojilo preko 100 nagrada

TREBINJE - Gradsko pozorište Trebinje ostvarilo je više od stotinu nagrada u posljednjih 12 godina, što je, prema riječima umjetničkog rukovodioca Željka Miloševića, kontinuitet koji se ne prekida na festivalima u BiH, ali i Srbiji, Crnoj Gori i cijelom regionu.

"Među značajne uspjehe ubrajamo dvije predstave iz prošle sezone - 'Kraljević Marko i Kesedžija Musa' i 'Pisac porodične istorije', za koje smo osvajali brojne nagrade u BiH, ali smo izuzetno prihvaćeni i u regionu", istakao je Milošević promovišući rezultate ovog pozorišta u Kulturnom centru Trebinje, u okviru kojeg i djeluju.

Predočivši kratak istorijat pozorišta još od pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka do danas, istakao je da su festivali na kojima se preferira pravi profesionalizam postali tradicionalno mjesto za dodjelu nagrada Trebinjcima, poput bugojanske "Fedre", Festivala omladinskih pozorišta u Konjicu, ali i trebinjskog "Festivala festivala".

U Konjicu su, kaže, Trebinjci u posljednjoj deceniji pobijedili osam puta, u Bugojnu osvajaju sve više nagrada, ali se i nagrade "Festivala festivala" na kome su možda i stroži kriterijumi prema gradu domaćinu, ovom pozorištu redovno dodjeljuju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije