Pozornica

Grobnica za Borisa Davidoviča u Brčkom

Grobnica za Borisa Davidoviča u Brčkom
Grobnica za Borisa Davidoviča u Brčkom

Predstava "Grobnica za Borisa Davidoviča" Pozorišta Prijedor, rađena po tekstu Danila Kiša, a u režiji Gradimira Gojera, naći će se na Međunarodnom festivalu pozorišta BiH koji će biti održan od 18. do 26 novembra.

Zoran Baroš, direktor prijedorskog pozorišta, smatra da je učešće na 27. susretima pozorišta u Brčkom najveći uspjeh domaćeg teatra.

"To smatraju i glumci koji su u našem pozorištu prisutni 25 ili 30 godina. Tim prije, jer je naša predstva u konkurenciji s velikim pozorišnim kućama kao što su Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda, "Kerempuh" i "Exit" iz Zagreba, ali i narodna pozorišta iz Banjaluke, Sarajeva i Zenice. To je u ovom trenutku odmjeravanje snaga najreprezentativnijih pozorišta iz BiH, ali i iz zemalja u okruženju", kazao je Baroš .

Predstava "Grobnica za Borisa Davidoviča" prijedorskog pozoriša jedna je od najnagrađivanijih predstava u ovoj godini u BiH. Baroš podsjeća da je samo na Festivalu pozorišta BiH u Jajcu ta predstava dobila i najviše priznanja.

"Proglašena je najboljom predstavom, dobila je nagradu za režiju, scenografiju, kostimografiju, muziku. Ljiljana Čekić, koja je inače glumica Narodnog pozorišta RS, a igra u 'Grobnici za Borisa Davidoviča' odnijela je jednu od glumačkih nagrada. Velika je stvar da s tom, rekao bih, kultnom predstavom prijedorskog pozorišta nastupamo i u Brčkom. Nismo opterećeni nagradama, jer je samo učešće na tom prestižnom festivalu za nas nagrada, ali se nadamo uspjehu jer imamo dobru predstavu", kazao je Baroš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije