Pozornica

Hit predstava Sandre Silađev "Dejt" u Banjaluci

Hit predstava Sandre Silađev "Dejt" u Banjaluci
Foto: N.N. | Hit predstava Sandre Silađi "Dejt" u Banjaluci

Popularna Sandra Silađev s autorskom monodramom "Dejt" gostovaće u Banjaluci, na tvrđavi Kastel 26. juna s početkom u 21 sat.

U ovoj predstavi Sandra Silađev nalazi se u ulozi srednjovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković, koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njen "dejt" se ne pojavljuje.

Olivera, dakle, čeka: Koga i šta? Hoće li saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba s invaliditetom? Da li je svijet sigurno mjesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vrijeme i doji bebu i ide na posao?

Olivera Živković se osjeća kao dama, usjedjelica, raspušteni, ali čak i kao udovica mada joj nije niko preminuo. Izluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnik u 21. vijeku. Smatra kako ne traži puno od života, samo ono jednostavno što svaki odrasli pojedinac želi za sebe - pronalazak srodne duše.

Ima li je za Oliveru u "ovom cijelom svijetu"? Ili barem na internetu?

Publika će biti u prilici pratiti tok Oliverinih misli, ali takođe i da pomogne u odgovorima na neka od pitanja tokom specijalnog Q&A epiloga.

Važna napomena: Zbog autorskih prava prilikom izvođenja nije dozvoljeno ni audio ni video snimanje kao ni fotografiranje! Ova monodrama nije za maloljetne osobe jer se vulgarnost i prostačka retorika koriste kao instrument koji se prikazuju dupli standardi, nametnuti prije svega ženama dok je sa sobom važno ponijeti dobro raspoloženje.

Ulaznice možete kupiti na platou ispred Boske i u sistemu Kupikartu.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije