Pozornica

"Igorovi dani" od 25. do 29. aprila u Srpskom narodnom pozorištu

"Igorovi dani" od 25. do 29. aprila u Srpskom narodnom pozorištu
Foto: Srpsko narodno pozorište/B. Lučić | "Igorovi dani" od 25. do 29. aprila u Srpskom narodnom pozorištu

NOVI SAD - Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada treću godinu organizuje manifestaciju "Igorovi dani" od 25. do 29. aprila, posvećenu rano preminulom umjetniku Igoru Vuku Torbici.

Kako je saopšteno iz ove kulturne institucije, publika će imati priliku da gleda predstave "Carstvo mraka" Narodnog pozorišta u Beogradu, "Bakhe" Narodnog pozorišta iz Bitolja, "Projekcija predstave: Priče iz bečke šume" Gradskog dramskog kazališta "Gavella", kao i predstavu "Don Žuan" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.

Takođe, kako dalje navode, biće upriličen i razgovor o stvaralaštvu Igora Vuka Torbice koji će okupiti njegove prijatelje, saradnike i poštovaoce njegovog rada.

Osnivač manifestacije, glumac Milovan Filipović kaže da su "Igorovi dani" u prethodne dvije godine pokazali koliko je njegovo stvaralaštvo vrijedno, da je postavilo standarde koje nije lako dosegnuti, i da odjeci, utisci jasno pokazuju da su njegove predstave i dalje vrijednosno najkvalitetnije u našim teatrima.

"'Igorovi dani' su postali važan događaj koji okuplja ljude iz različitih delova regiona, omogućavajući im da dele svoje ideje, iskustva i strast prema umetnosti. Tražimo načine da održimo i sačuvamo nasleđe Igora Vuka Torbice i njegovu umetnost, dok istovremeno pružamo platformu za razvoj novih talenata i saradnju među pozorištima. Ujedinjujući umetnike i publiku, u planu je da manifestacija Igorovi dani živi, možda da putuje kroz gradove regiona, stvarajući prilike za mlade umetnike da ostvare svoj potencijal i donesu svežu perspektivu u pozorišta", istakao je Filipović.

Sve predstave biće održane na sceni "Pera Dobrinović", a ulaznice, svi zainteresovani mogu kupiti online ili odlaskom na blagajnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije