Pozornica

Igre i pjesme iz cijelog regiona na smotri folklora u Trebinju

Igre i pjesme iz cijelog regiona na smotri folklora u Trebinju
Foto: Ilustracija | Igre i pjesme iz cijelog regiona na smotri folklora u Trebinju

Defileom učesnika, nakon koga uslijedili i njihovi nastupi u bašti Hotela Platani, u Trebinju je počela Četvrta međunarodna smotra veterana folklora, izvođačkih ansambala i pjevačkih grupa koja je okupila 28 folklornih ansambala, pjevačkih grupa i solista iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

"Okupilo se oko 900 učesnika koji su prezadovoljni dočekom u Trebinju i koji daju sve od sebe da nas u ova dva dana uvesele, što nama u Trebinju predstavlja veliki ponos i zadovoljstvo", rekao je Neboša Ratković, predsjednik organizatora -  Ansambla nacionalnih igara (ANI) "Jovan Dučić".

Smotru je otvorio načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević, zahvalivši Ratkoviću na organizaciji ovako brojne i uspješne smotre, uz nadu da će ona svake godine biti sve brojnija. 

"Gradska uprava Trebinje je svesrdno podržala i ovu četvrtu smotru folkalora i podržaće svaku narednu, smatrajući da ona na najbolji način promoviše baštinjenje vrijednosti i kulture naroda sa ovih prostora", rekaoje Milošević.

Smotra se po tradiciji zatvara večeras dodjelom zlatnih, srebrnih i bronzanih statua.

Organizator maniferstacije je ANI "Jovan Dučić" Trebinje, a pokrovitelj Grad Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije