Pozornica

"Imitacija života"otvara MESS

"Imitacija života"otvara MESS
Foto: N.N. | "Imitacija života"otvara MESS

SARAJEVO - Predstavom iz Mađarske "Imitacija života" biće otvoren ovogodišnji, 59. Internacionalni teatarski festival MESS, a režiser predstave Kornel Mundruczo biće prisutan u Sarajevu, najavio je direktor festivala Nihad Kreševljaković.

On je dodao da se radi o velikom teatarskom i filmskom reditelju koji je poznat publici MESS-a, ali i Sarajevo film festivala.

"Radi se o jednoj zaista spektakularnoj predstavi koja će biti postavljena u Narodnom pozorištu", poručio je. Organizatori najavljuju da će MESS ove godine, u periodu od 28. septembra do 4. oktobra, ugostiti oko 400 umjetnika, a publika će moći vidjeti 21 predstavu iz 12 zemalja.

Osim u Sarajevu, predstave će biti izvođene u Tuzli i Zenici.

Ove godine ispred BiH biće dvije predstave za koje Kreševljaković ističe da nisu samo najznačajnije nastale u BiH zadnjih desetak i više godina, već su sigurno među najznačajnijijm predstavama nastalim u tom periodu u regionu: "Sjećaš li se Dolly Bell" Kamernog teatra 55 i "Kavkaski krug kredom" nastaloj u koprodukciji MESS-a s Narodnim pozorištem Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije