Pozornica

"Iskušenje" spustilo zavjese na "Dane malih stvari" u Trebinju

"Iskušenje" spustilo zavjese na "Dane malih stvari" u Trebinju
Foto: N.N. | "Iskušenje" spustilo zavjese na "Dane malih stvari" u Trebinju

Četrnaesti "Dani malih stvari" završeni su u subotu veče u Trebinju predstavom "Iskušenje", u produkciji Scene "Maska" i Šabačkog pozorišta, koju je na sceni Kulturnog centra Trebinje izveo poznati glumački par ovoga pozorišta, Aneta i Ivan Tomašević.

Intrigantna priča, izmaštana, kako kažu Tomaševići, sa one strane života, odakle i čovjekov svijet, njegove želje, uvjerenja i postupci izgledaju bitno drugačiji, dramatizacija je romana "Bog, đavo i ja" Dragana Marinkovića Francuza, čiju adaptaciju i režiju potpisuje Ivan Tomašević.

On kaže da tema, sama po sebi, privlači pažnju publike, ono šta se dešava poslije smrti, da li počinje neki novi život i kakav bi on mogao da bude, što su pitanja koja svako od nas sebi postavlja.

Iako se posjetioci pozorišta više raduju komedijama, prije dva mjeseca na Festivalu duo drame u Topoli upravo je predstava "Iskušenje" osvojila nagradu publike.

"I oni koji su je gledali više puta, svaki put u predstavi otkriju nešto novo, posle nje ljudi puno razmišljaju o temama koje ona otvara, ne samo o životu posle smrti, nego i o tome da li postupamo pravilno sada dok smo živi, šta smo zgrešili i da li će nam biti oprošteno, da li će nas se oni prema kojima smo se ogrešili, a to su obično naši najbliži, kad ih jednom sretnemo, ako to postoji, stideti ili će nam oprostiti", kaže Ivan Tomašević.

Aneta i Ivan Tomašević česti su gosti Trebinja na "Danima malih stvari".

Kažu da svaki festival ima svojih problema i svoju borbu za opstanak, te da je njima  drago da mogu da pomognu i daju doprinos da ovaj festival nastavi sa radom i u ovim teškim vremenima za kulturu.

Podsjetivši da su sa trebinjskim kolegama već radili jednu predstavu "Toksini", te se nadaju da će biti još takvih zajedničkih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije