Pozornica

"Izgubljeni u Bruklinu" najbolja predstava na festivalu "Dani malih stvari"

"Izgubljeni u Bruklinu" najbolja predstava na festivalu "Dani malih stvari"
Foto: N.N. | "Izgubljeni u Bruklinu" najbolja predstava na festivalu "Dani malih stvari"

TREBINJE - Predstavom "Edit Pjaf" u izvođenju Đurđe Vukašinović te proglašenjem najboljih u Trebinju završen je 15. INTERDIFest "Dani malih stvari".

Kabaretska predstava o životu francuske muzičke ikone, njenoj antički tragičnoj čežnji za ljubavlju i slobodom, autorski je projekat i master rad Đurđe Vukašinović, nastao početkom ove godine u produkciji njenog Muzičkog teatra "Mačak" iz Banjaluke.

Žiri 15. "Dana malih stvari" za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala odabrao je ostvarenje "Izgubljeni u Bruklinu" Narodnog pozorišta Republike Srpske, dok su za pojedinačna umjetnička ostvarenja ravnopravno nagrađeni Radoslav Rale Milenković, autor predstave "Naši dani", i Đurđa Vukašinović.

Festival je zatvorila zamjenica gradonačelnika Trebinja Slađana Skočajić, istakavši da grad Trebinje podržava i da će uvijek podržavati dobre kulturne projekte.

"Trebinje se svoga projekta 'Kulturno ljeto' nije odreklo i pored teških mjeseci borbe sa pandemijom, a ta manifestacija nastavljena je i 'Kulturnom jeseni'", istakla je Skočajićeva.

Ona je organizatorima poželjela da i ubuduće Trebinje uljepšavaju festivalima.

Organizator festivala je Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja, a pokrovitelji su grad Trebinje, "Elektroprivreda RS" i prijatelji festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije