Pozornica

"Izgubljeni u Bruklinu" za početak "Malih stvari"

"Izgubljeni u Bruklinu" za početak "Malih stvari"
Foto: N.N. | "Izgubljeni u Bruklinu" za početak "Malih stvari"

TREBINJE - Predstavom "Izgubljeni u Bruklinu" u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, u Trebinju je počeo 15. INTERDIFest "Dani malih stvari".

U pitanju je scensko-filmska priča iz života srpskih emigranata koji u "tuđoj" Americi tragaju za boljim životom, a nastala je dramatizacijom zbirke pripovjedaka "Izgubljeni u Bruklinu" Džoa Molera i u režiji Vladimira Ðorđevića, uz izvođenje Željka Erkića i Vladimira  Ðorđevića.

Reditelj i glumac u predstavi Vladimir Ðorđević kaže da je premijera na sceni NP RS bila još 2013. godine, te da se, uprkos tada skromnim ambicijama projekta, dopala publici i umjetničkom savjetu, zbog čega je i danas na repertoaru.

"Doživjela je već 50 izvođenja, a nadam se da će doživjeti i 100 zato što je vrlo popularna među mladima. Tako je predstava i u Trebinju dobro primljena, ljudi su odlično reagovali i shvatili poruku koju nosi, što su potvrdili i aplauzi kojima smo na kraju nagrađeni", rekao je nakon predstave Ðorđević.

Direktor festivala Željko Milošević je nakon predstave uručio Ðorđeviću, koji je i umjetnički direktor NP RS, umjetničku sliku, kao dar za ovogodišnji veliki jubilej ove ustanove - 90 godina od osnivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije