Pozornica

Izvedena vaspitno-edukativna predstava "Policajka Cicica"

Izvedena vaspitno-edukativna predstava "Policajka Cicica"
Foto: Srna | Izvedena vaspitno-edukativna predstava "Policajka Cicica"

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu je danas pred oko stotinu mališana iz Dječijeg vrtića "Larisa Šugić" izvedena vaspitno-edukativna pozorišna predstava "Policajka Cicica" kojom je autor Dragan Blažić pokušao da najmlađima predstavi saobraćaj i pravila u saobraćaju.

Blažić je rekao Srni da scenografija sadrži saobraćajni poligon sa svim situacijama sa kojim djeca mogu da se susretnu u saobraćaju.

On je naveo da se kroz interaktivnu komunikaciju sa glumicom, kroz pjesmu, zabavu i igru djeca uče o saobraćaju i pamte osnovna pravila.

"Polako ih uvodimo u novo saobraćajno okruženje i spremamo za polazak u školu, gdje će nastaviti edukaciju", istakao je Blažić.

On je napomenuo da je glumica obučena u policijsku uniformu, što mališanima razvija prijateljski pristup prema policijskim službenicima od malih nogu.

Predstavu je organizovala Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa Kabinetom predsjednika Republike Srpske, a u Kotor Varošu je odigrana na igralištu Radničkog univerziteta.

Blažić je istakao da je predstava koncipirana tako da djeca aktivno učestvuju i zajedno sa glumicom rješavaju razne saobraćajne situacije, a na kraju predstave se takmiče u kvizu znanja u kome su svi pobjednici, pa onda budu i nagrađeni.

Edukacija u osnovnim školama realizuje se kroz predavanja o bezbjednom ponašanju djece kao pješaka i biciklista u saobraćaju, a u srednjim kroz predavanja o štetnom uticaju alkohola na vozače, drugim faktorima rizika koji doprinose saobraćajnim nezgodama, te kroz priče osoba koje su učestvovale u nezgodama, a kao posljedicu imaju trajni invaliditet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije