Pozornica

"Ja, Bosanac" na sceni Kamernog teatra 55

"Ja, Bosanac" na sceni Kamernog teatra 55
Foto: Ustupljena fotografija | "Ja, Bosanac" na sceni Kamernog teatra 55

SARAJEVO - Predstava "Ja, Bosanac" u režiji Indire Kučuk-Sorguč 20. juna gostuje na sceni Kamernog teatra 55 sa početkom u 20 časova.

Kako su saopštili iz Kamernog teatra 55, u ovoj predstavi igraju Aldin Tucić u ulozi Bosanca i Negra Čičić u ulozi Bosanke i za klavirom.

"'Ja, Bosanac' je ozbiljna komedija iz provjerenog bosanskohercegovačkog komediografskog pera Indire Kučuk-Sorguč. Ovo je priča o identitetu bosanskog čovjeka, njegovom konstantnom traženju i lutanju od kako je došao na ovaj svijet u zemlju trokuta i tronacionalnosti ali i zemlju koja geografski sliči srcu, Bosnu i Hercegovinu", naveli su iz Kamernog teatra 55.

Indira Kučuk-Sorguč je prepoznata po pozorišnim predstavama "Ja, mahaluša", "Ja, mahalac" i "Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac".

Radnja predstave "Ja, Bosanac" prati stereotipnog muškarca koji je kivan na Evropu, fudbalsku reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove, sve, a jedino ludo voli svoju državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije