Pozornica

"Jazavac" priprema brojne sadržaje: U novu sezonu pred punim salama

"Jazavac" priprema brojne sadržaje: U novu sezonu pred punim salama
Foto: N.N. | "Jazavac" priprema brojne sadržaje:U novu sezonu pred punim salama

BANJALUKA - Izvedbom komada "Pidžama za šestoro" u sljedeći utorak, Gradsko pozorište "Jazavac" kreće s revijom predstava po pristupačnim cijenama ulaznice od tri KM, što će označiti i početak nove sezone u ovom pozorištu.

Revija predstava biće odigrana pod pokroviteljstvom kompanije "Mikrofin", a pored navedenog komada banjalučka publika do 27. septembra imaće priliku da gleda "Malo blago", "Pita li iko kako je meni", "Celo telo tu me boli", "Šećer je sitan osim kad je kocka", "PMS - post muški stres", "Bračni par(astos)" i "Pustolovine Boleta Komete".

"Cilj ove revije, koja će trajati osam dana zaredom, jeste da popularizujemo odlazak u pozorište i najavimo tekuću sezonu pred punim salama", kazao je za "Nezavisne" Ljubiša Savanović, glumac i organizator Gradskog pozorišta "Jazavac".

Savanović je najavio i prvu premijeru u novoj sezoni.

"Ove godine prva premijera očekuje nas na otvaranju 'Zapleta', koji će biti održan od 20. do 26. oktobra. Već krajem avgusta počeli smo rad na predstavi 'Taksimetar', u režiji Slobodana Perišića. U predstavi igraju Željko Stjepanović i Aleksandar Runjić, scenografi su Monika Ponjavić i Marko Bilbija, a kostimograf Jelena Savić. Predstava je napravljena po tekstu slovenačkog pisca Gorana Vojnovića", najavljuje Savanović, otkrivajući da je u pitanju komedija o sukobu generacija, ispričana kroz živote mladih ljudi  u našem društvu i njihovim mogućnostima i (bez)perspektivnosti.

Savanović je sumirao i utiske iz prošle sezone Gradskog pozorišta "Jazavac".

"Zadovoljni smo svakom sezonom koju preživimo. Nismo nikome dužni, sve obaveze izmirujemo na vrijeme kako prema državi, tako i prema svim saradnicima. To je za jedno pozorište koje nije na budžetu velika stvar. U 'Jazavcu' stalno sve poslove radi svega pet ljudi, a godišnje imamo preko 150 programa. Skoro svako drugo veče nešto se dešava u 'Jazavcu'. U salu smo uložili mnogo i ulažemo svakodnevno. Prošle godine smo ugradili klime", ističe Savanović. On dodaje da, iako pozorište odlično sarađuje sa gradom Banjaluka, prostor u kojem se igraju predstave i dalje, nažalost, nije u njihovom vlasništvu. Kao poseban ponos pozorišta navodi Studio "Jazavac" i novoosnovani hor Gradskog pozorišta.

"Prošle godine smo pored divnih prezentacija članova studija na sceni snimili i igrani film 'Ekskurzija' u režiji Vladimira Đorđevića, u kojem igraju članovi studija. Nastava u studiju je počela ove sedmice i trenutno imamo preko 100 članova. Prošle godine smo osnovali i hor 'Jazavac', koji je dao posebnu notu našem radu. Horom sjajno rukovodi Zlatan Mirić, koji je zaslužan što je hor u relativno kratkom vremenu formirao repertoar i napravio nekoliko značajnih nastupa. Hor okuplja divne ljude koji gaje ljubav prema pjevanju i nude našim sugrađanima još jedan lijep kulturni sadržaj", naglašava Savanović, zaključivši da je zahvaljujući  kompanijama "M:tel", "Prointer", "Banjalučka pivara", te ministarstvima kulture i porodice, omladine i sporta, Gradsko pozorište "Jazavac" uspjelo da obezbijedi sredstva za rad na predstavama u prošloj sezoni, te se nada da će u ovoj sezoni biti više takvih primjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije