Pozornica

KS izdvojio dodatnih 300.000 KM za pet institucija kulture

KS izdvojio dodatnih 300.000 KM za pet institucija kulture
Foto: Fena | KS izdvojio dodatnih 300.000 KM za pet institucija kulture

SARAJEVO - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić potpisao je danas ugovore o dodatnom sufinansiranju pet institucija kulture od značaja za BiH.

Ugovori su potpisani s predstavnicima Zemaljskog muzeja, Historijskog muzeja BiH, Umjetničke galerije BiH, Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH i Kinoteke BiH, kojima je ukupno dodijeljeno 300.000 KM.  

Od navedenog iznosa, Zemaljskom muzeju je dodijeljeno 95.000 KM, Historijskom muzeju BiH 70.000 KM, Umjetničkoj galeriji BiH 65.000KM, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH 50.000 KM, te Kinoteci BiH 20.000 KM. 

Ministar Avdić naglasio je da se radi o dodatnim sredstvima, s obzirom da je u maju ove godine Ministarstvo za sufinansiranje šest institucija kulture od državnog značaja izdvojilo također 300.000 KM. 

"Zahvalio bih se Vladi KS što je prihvatila moj prijedlog, te prepoznala potrebu koje ove institucije imaju kako bi osigurale nesmetano djelovanje. Ovim potpisivanjem ugovora na lijep način završavamo ovu godinu", naveo je Avdić.  

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Edin Forto, koji je zahvalio ministru Avdiću što se brine o funkcioniranju ovih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije