Pozornica

KUD "Doboj" obilježilo 70 godina postojanja

KUD "Doboj" obilježilo 70 godina postojanja
Foto: Srna | KUD "Doboj" obilježilo 70 godina postojanja

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Doboj" obilježilo je 70 godina postojanja tradicionalnim godišnjim nastupom.

.Predsjednik KUD-a Rosa Jović rekla je da je tokom dvije večeri u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje osim škole folklora, nastupilo kompletno društvo koje broji oko 350 članova.

"Riječ je o pet dječijih ansambla, dva omladinska, jedan pripremni sa dvije postave i prvi ansambl sa dvije postave", izjavila je Jovićeva novinarima, pred sinoćnji završni nastup.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su tokom godine uspjeli obnoviti koreografije za dječije i omladinske ansamble, i kao priritet za narednu godinu najavila nove koreografije za prvi ansabl.

Jovićeva je podsjetila na ovogodišnje zapažene međunarodne nastupe dobojskih folkloraša i izdvojila osvojeno drugo mjesto sa omladinsko-dječijim ansamblom na festivalu u Turskoj, a za prvi ansambl kaže da je imao zapažen nastup u Italiji i Švajcarskoj.

"Za narednu godinu imamo pozive za učešće i na festivalima u Kini, Meksiku, Tajvanu, Španiji, ali finasije će odlučiti gdje će se ići", najavila je Jovićeva.

Ona je po završetku sinoćnjeg nastupa uručila nagrade i priznanja za zaslužne članove, sadašnje i bivše radnike, te sponzore.

Zlatna plaketa uručena je Gradskoj upravi, a zamjenik gradonačelnika Doboja Boris Jerinić najavio je nastavak podrške dobojskom KUD-u.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije