Pozornica

Pratite nas na Google news

"Karolina Nojber" najbolja predstava na festivalu u Jajcu

"Karolina Nojber" najbolja predstava na festivalu u Jajcu
Foto: np.rs.ba | "Karolina Nojber" najbolja predstava na festivalu u Jajcu
N.N.

Na 38. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH održanim u Jajcu od 29. juna do 7. jula, stručni žiri Festivala u sastavu Hasija Borić predsjednica, Ljubica Ostojić i Tina Laco članovi, za najbolju predstavu u cjelini proglasio je predstavu "Karolina Nojber" autora Nebojše Romčevića u režiji Kokana Mladenovića, nastalu u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Reditelju Kokanu Mladenoviću pripala je i nagrada za najbolju režiju, za predstave "Karolina Nojber" i "Sjećaš li se Doli Bel“ u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

Nagrada za najbolju kostimografiju pripala je kostimografu Narodnog pozorišta RS Jeleni Vidović, za kostimografiju u predstavi "Karolina Nojber". Nagradu za najbolju muziku osvojila je Irena Popović za muziku u predstavama "Karolina Nojber" i "Sjećaš li se Doli Bel".

Nakon devet festivalskih dana i šest odigranih predstava u takmičarskom dijelu Festivala, ali i bogatog pratećeg programa, dodjelom nagrada u nedjelju 7. jula, zavjesa na ovogodišnje 38. izdanje najstarijeg pozorišnog festivala u BiH je spuštena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije