Pozornica

Kazalište Komedija gostuje u Brnu s rock-operom Jesus Christ Superstar

Kazalište Komedija gostuje u Brnu s rock-operom Jesus Christ Superstar
Foto: komedija.hr | Kazalište Komedija gostuje u Brnu s rock-operom Jesus Christ Superstar

ZAGREB - Zagrebačko Kazalište Komedija gostuje sutra na međunarodnom festivalu Dokoran u češkom gradu Brnu s rock-operom Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea "Jesus Christ Superstar".

Festival traje od 9. do 13. juna, a uz nekoliko praških pozorišta, koja će izvesti domaće i strane mjuzikle, nastupit će pozorišta iz Plzena i Pardubica, dok će od inostranih, uz Komediju, nastupiti pozorište iz njemačkog grada Ingolstadta koje će izvesti mjuzikl "Frankensteinova nevjesta", saopštiukli su iz Komedije.

Predstava je u ovoj inscenaciji premijerno izvedena u martu 2019. godine. Dirigent je maestro Dinko Appelt, a reditelj Damir Lončar. Autor scenografije i oblikovanja svjetla je Ivo Knezović, kostimografkinja Mirjana Zagorec, koreograf Leo Mujić, a dizajna zvuka Igor Pauk.

U Brnu će u glavnim ulogama nastupiti Filip Hozjak (Jesus), Fabijan Pavao Medvešek (Judas), Vanda Winter (Mary Magdalene), Igor Drvenkar (Pilate), Adalbert Turner (Caiaphas), Dražen Bratulić (King Herod), Jan Kovačić (Annas), Dino Antonić (Peter), Vjekoslav Vostrel (Simon). Sudjeluju balet, zbor te orkestar Kazališta Komedija.

Ovo je treće gostovanje te Komedijine predstave u posljednjih mjesec dana, nakon gostovanja u Rijeci i Pečuhu, prenosi SEEbiz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije