Pozornica

Kolege i prijatelji se opraštaju od Marka Živića: "Prerano. Pretužno"

Kolege i prijatelji se opraštaju od Marka Živića: "Prerano. Pretužno"
Foto: Screenshot/Instagram | Kolege i prijatelji se opraštaju od Marka Živića: "Prerano. Pretužno"

Glumac Marko Živić preminuo je poslije borbe sa korona virusom, a njegovi prijatelji i kolege se emotivnim porukama opraštaju od njega.

Marko je bio voljen i kao prijatelj i kao kolega. O tome svjedoče i mnogobrojne objave na društvenim mrežama od njegovih kolega i prijatelja.

Direktor Beogradskog Dramskog pozorišta Jug Radivojević izjavio je večeras da je Marko Živić bio simbol radosti života i da je njegov odlazak velika tragedija.

"Marko je plenio svjim šarmom i lakoćom žviljenja sa uvek nasmejanim dečackim izrazom lica. Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo", rekao je Radivojević za Tanjug.

On je dodao da je Marko Živić bio "uvek pažljiv, sa merom u komunikaciji da nekog ne uvredi, a istovremeno plemenit da svakom pomogne".

"Mnogo će nam Marko nedostajati. Svima u BDP, a verujem i kolegama i publici širom regiona, čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka", rekao je Radivojević.

"Maki dragi", napisala je Marijana Mićić uz Markovu fotografiju i tužni emotikon.

"Javiše mi da si otišao pre sat vremena, zašto tako brzo, Živče? Znači nema više smeha, brate", objava je Saše Joksimovića.

"Pozdrav, veseli momče", napisao je Milan Vasić.

"Mnogo sam voleo Marka Živića. Baš mi je žao", glasi tvit voditelja Ognjena Amidžiča.

"Dragi moj, putuj. Voli te batica", objava je glumca Gordana Kičića uz zajednički selfi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli gordankicic (@gordankicic)

"Ode Mare, počivaj u miru, dobri čoveče", u tvitu je napisao Danilo Ikodinović.

"Zbogom, Marko. Prerano, pretužno", objava je Žarka Jokanovića.

"Putuj s anđelima, dragi Marko", piše na Instagram storiju glumice Jelene Gavrilović.

"Užasno se osećam, ne mogu da komentarišem", rekao je za Telegraf Markov prijatelj Ivan Tomić.

Dragan Bjelogrlić je objavio zajedničku sliku sa Markom, a u opisu je stavio bijelog goluba i bijelo srce.

 

"Večeras ću igrati ovu komediju i za tebe, druže moj. I aplauza deo podelićeš s Nešom, kao što smo nekad delili ruže", napisao je Andrija Milošević na Instagramu.

"Dragi naš crno-beli druže, želimo da te upamtimo onakvog kakav si bio - sa osmehom na licu, pun ljubavi i žara za svoj voljeni klub! Pozdravi nam sve velikane gore i zamoli ih da se zaustavimo na ovome, jer mora neko da i ostane ovde, među običnim svetom. Neka te anđeli čuvaju!", od Marka Živića se oprostio i FK Partizan.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici glumca Marka Živića, koji je danas preminuo.

"Sa dubokim žaljenjem primila sam vest o preranoj smrti vrsnog glumca, Marka Živića. Srpska umetnička i glumačka scena ostale su bez jednog od najznačajnijih dramskih umetnika koji je svojim ulogama obogatio našu pozorišnu i filmsku produkciju. Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatliv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost", navodi se u telegramu saučešća, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić preminuo je danas u Beogradu u 49 godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije