Pozornica

Komad "Moj sin samo malo sporije hoda" odigran na Teatar festu u Banjaluci

Komad "Moj sin samo malo sporije hoda" odigran na Teatar festu u Banjaluci
Foto: SARTR | Komad "Moj sin samo malo sporije hoda" odigran na Teatar festu u Banjaluci

BANJALUKA - Predstava "Moj sin samo malo sporije hoda" Sarajevskog ratnog teatra - SARTR odigrana je sinoć u Narodnom pozorištu Republike Srpske u okviru četvrte takmičarske večeri 25. Teatar festa "Petar Kočić".

Ovaj komad, rađen po tekstu Ivora Martinića, režirao je Ivan Plazibat, banjalučkoj publici poznat po predstavama "Sumnjivo lice" i "Skupština".

Priča predstave smještena je u jedan stan i prati jedan dan u životima porodice gospođe Mije, koja pokušava da sinu organizuje proslavu 25. rođendana. Iza želje za slavljem, i srećom, krije se gorčina zbog činjenice da njen sin ne hoda, i nikad neće prohodati.

- U tim obrisima stana koje vidimo na sceni, dešava se život, onaj kojem i mi najčešće prisustvujemo. Nisu sve porodice sretne. Nisu sve ni nesretne. Sve su i sretne i nesretne. I u tom nastojanju da život pretvore u nešto lijepo sa okolnostima kakve jesu, gledamo likove koje jako brzo zavolimo, upravo zbog toga jer su nam bliski i istiniti - zabilježila je dramaturg predstave Nejra Babić.

U predstavi glume Snežana Bogićević, Jasna Diklić, Mirela Lambić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Džana Džanić, Matea Mavrak i Enes Kozličić.

U okviru pratećeg programa večeras je promovisana knjiga pozorišnih kritika "Tragovi pozorišne besmrtnosti" autorke Ana Tasić.

Posljednja takmičarska predstava na programu je sutra od 20 časova, a riječ je o komadu "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Sterijinog pozorja i Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture".

Festival će biti zatvoren u nedjelju, kada će od 20 časova, u čast nagrađenih, biti odigran komad "Deca", Narodnog pozorišta u Beogradu.

(GlasSrpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije