Pozornica

Komad "Perzeide" autorke Emine Kovačević na sceni NPM

Komad "Perzeide" autorke Emine Kovačević na sceni NPM
Foto: Narodno pozorište Mostar | Komad "Perzeide" autorke Emine Kovačević na sceni NPM

MOSTAR - Predstava "Perzeide" autorke Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj biće odigrana na maloj sceni "Studio 64" Narodnog pozorišta u Mostaru (NPM) 22. septembra, u 20 časova.

Predstava je osvojila tri nagrade na nedavno održanim 42. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu, a bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu.

"Tekst 'Perzeide' razvila sam istražujući teme koje i rediteljicu i mene tište i potiču na angažiraniji umjetnički rad. Narodno pozorište u Mostaru ukazalo nam je potpuno povjerenje i umjetničku slobodu, što nas je ohrabrilo da istražimo kompleksna pitanja bračnog nasilja i nasilja nad ženama i izrazimo stav i emociju kroz savremena teatarska sredstva. Zadovoljstvo mi je sarađivati sa Karmen. Ova predstava je značajna i po tome što je ovo ujedno i prvi pozorišni angažman Karmen Obrdalj te vjerujem da označava početak karijere jedne od budućih predstavnica savremenog bh. pozorišta", istakla je Emina Kovačević povodom početka rada na komadu koji je premijeru imao 3. marta ove godine.

Glumačku postavu čine Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, dok scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Armin Ćosić, a muziku Josip Paradžik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije