Pozornica

Komadi "Savršen kroj" i "Bio je lijep i sunčan dan" na sceni SARTR-a

Komadi "Savršen kroj" i "Bio je lijep i sunčan dan" na sceni SARTR-a
Foto: Sarajevski ratni teatar | Komadi "Savršen kroj" i "Bio je lijep i sunčan dan" na sceni SARTR-a

SARAJEVO - Izvođenje predstava "Savršen kroj" i "Bio je lijep i sunčan dan" na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) pozorišna publika moći će da pogleda 5. i 6. januara u terminu od 20 časova.

"Komad 'Savršen kroj', nastao po tekstu darovitog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića ('Balada o Pišonji i Žugi', 'Ne igraj na Engleze', 'Tri klase i gospođa Nušić', 'Bajka o pozorištu') i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića biće odigran u četvrtak 5. januara. Uloge u predstavi ostvaruju Admir Glamočak i Sead Pandur", saopšteno je iz SARTR-a.

Petak, 6. januar, rezervisan je za još jednu izvedbu predstave "Bio je lijep i sunčan dan", a kako iz SARTR-a kažu, ovaj pozorišni komad u režiji Tanje Miletić Oručević nastao je na dokumentu, na zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine.

"To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima; oni koji se sjećaju bili su tada djeca, studenti, djedovi, borci, policajci, novinari, domaćice… U predstavi igraju Mirela Lambić, Maja Salkić, Snežana Bogićević,  Ana Mia Karić, Amila Terzimehić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Benjamin Bajramović i Nedim Zlatar", dodaju iz SARTR-a, uz napomenu da će predstava biti izvedena sa titlovima na engleskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije