Pozornica

Komedija "Ljubav" za deceniju postojanja Grad pozorišta

Komedija "Ljubav" za deceniju postojanja Grad pozorišta
Foto: N.N. | Komedija "Ljubav" za deceniju postojanja Grad pozorišta

GRADIŠKA - Predstava "Ljubav" Grad pozorišta iz Gradiške premijerno je odigrana u Kulturnom centru u tom gradu povodom deset godina postojanja ovog teatra.

Predstavu, koja je odigrana sinoć, režirao je Zlatan Vidović po tekstu Mreja Šizgala, a igraju Miljka Brđanin, Admir Mešić i Đorđe Janković.

Vidović je rekao da je zadovoljan što su uspjeli da urade komediju koja u sebi ima i elemente kabarea, stendapa i dobru koreografiju.

"Ovakvom predstavom ne mogu se pohvaliti ni neke veće produkcije u okruženju", rekao je Vidović, podsjećajući da su uslovi u kojima rade pozorišta veoma teški.

Glumac Admir Mešić rekao je da je ovo najkvalitetnija predstva u deset godina postojanja Grad pozorišta i da je publika aplauzima pokazala da se mukotrpan rad isplatio.

"Na pravi način smo proslavili deseti rođen i našoj publici podarili odličnu predstavu", naveo je Mešić.

Glumica Miljka Brađanin čestitala je deseti rođendan Grad pozorištu, ističući da je veliki korak za kulturu da se stvara još jedno pozorište u Republici Srpskoj koje može da postane i profesionalno.

Ona je istakla da joj je bilo zanimljivo raditi ovu predstvu, ali i naporno, te da je trud urodio plodom.

Direktor Grad pozorišta i producent predstave Draško Vidović rekao je da je predstava "LJubav" 12. profesionalna predstava ovog pozorišta, te da je prije deset godina na istoj sceni odigrana njihova prva predstava "Luda lova".

On je naveo da će prva repriza predstave biti odigrana 9. oktobra u 20.00 časova u Kulturnom centru u Gradišci, te da je dogovoreno njeno izvođenje i u Narodnom pozorištu i pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Vidović je zahvalio na podršci opštini Gradiška, Kulturnom centru, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i svim donatorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije