Pozornica

Komedija "Žene u crvenom" na sceni Centra za kulturu "Semberija"

Komedija "Žene u crvenom" na sceni Centra za kulturu "Semberija"
Foto: Scena ASM | Komedija "Žene u crvenom" na sceni Centra za kulturu "Semberija"

BIJELJINA - Komedija "Žene u crvenom" nastala po tekstu Davora Špišića, u režiji Bojane Lazić, na sceni Centra za kulturu "Semberija" biće odigrana 10. juna od 20 časova.

Predstava je ređena u produkciji Scene ASM iz Niša, a uloge ostavruju Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović.

"Komad govori o četiri žene koje surova i apsurdna stvarnost u kojoj živimo dovodi do usijanja. Bivša stjuardesa Tamara i njena ne zaposlena sestra Nora grcaju u dugovima i nemaju novac da plaćaju standbeni kredit. Bankarska službenica Dinka, dolazi da im zapleni imovinu, ali nailazi na tvrd otpor. Sestre spremne na sve kako bi sačuvale krov nad glavom, uzimaju pravdu u svoje ruke. Situacija se sve više komplikuje, ulazi u 'crveno' kada naoružani specijalci opkole zgradu. Tada na scenu stupa Anđa, policajka sa svojim gorućim problemom", navedeno je u saopštenju Centru za kulturu "Semberija".

Dalje navode da "Žene u crvenom" na duhovit način govore o ozbiljnoj situaciji u kojoj svako od nas može da se nađe, ali govore i o tome kako se vaki problem lako rešava kada se snage udruže i kako plemenitost, prijateljstvo i iskrene emocije mogu da pomire zaraćene strane.

Za dizajn scene i kostima zadužena je Jelena Stokuća, a autor muzike je Irena Popović Dragović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije