Pozornica

Koncert pijanistkinje Elize Tomelini na onlajn repertoaru Banskog dvora

Koncert pijanistkinje Elize Tomelini na onlajn repertoaru Banskog dvora
Foto: N.N. | Koncert pijanistkinje Elize Tomelini na onlajn repertoaru Banskog dvora

BANJALUKA- Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima naše ustanove.

Poslije uspješnog onlajn emitovanja koncerta "Balkan expressa" na YouTube kanalu Banskog dvora, publika će biti u prilici da uživa u maestralnom koncertu veličanstvene pijanistkinje iz Italije, Elize Tomelini. Njen nastup koji je održan na 2. Internacionalnom festivalu muzike "Jesenja sonata" biće emitovan 26. maja u 20:00 časova.

"Raduje nas činjenica što ćemo uskoro biti u prilici da najširem auditorijumu predstavimo i koncert vanserijske umjetnice kao što je Eliza Tomelini. Koncertom ove italijanske pijanistkinje na veličanstven način je zatvoren 2. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata", a umjetnica je čak četiri puta vraćena na bis. Nadaleko poznata po svom sugestivnom i virtuoznom stilu izvođenja, pijanistkinja će nas provesti kroz neke od najljepših stranica klavirske literature napisanih od strane Franca Lista i  Sergeja Rahmanjinova" - rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Sva koncertna emitovanja će se moći pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora.

https://www.youtube.com/user/banskidvorbanjaluka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije