Pozornica

"Kozara etno" festival od 5. do 8. jula u Piskavici i Banjaluci

"Kozara etno" festival od 5. do 8. jula u Piskavici i Banjaluci
Foto: Facebook | "Kozara etno" festival od 5. do 8. jula u Piskavici i Banjaluci

Međunarodni festival tradicije i običaja "15. Kozara etno 2019" održaće se od 5. do 8. jula u Piskavici i Banjaluci, saopšteno je iz Turističke organizacije Grada Banjaluka.

Ovogodišnja tema manifestacije je "tradicionalna ishrana" koja ima i svoj scenski prikaz ali i izložbu koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja. Veče je obogaćeno kulturno-umjetničkim programom.

Zvanično otvaranje festivala je predviđeno za petak, 5. jula u Donjoj Piskavici  20.30 sati.

Prvi festivalski dan u Piskavici obogaćen je izložbenom postavkom – etno tržnicom sa velikim brojem izlagača, s početkom u 18 časova, potom defile učesnika, dok je drugi dan festival  namijenjen za tradicionalna sportska dešavanja i etno radionicu. 

U nedjelju 7.  jula u centru pažnje biće Ljetna pozornica tvrđave Kastel gdje će od 21 čas biti predstavljen muzički program "Etno fusion"  u kojoj nastupaju vokalno-instrumentalni sastavi koji njeguje tradicionalnu muziku sa pečatom modernog i urbanog. Nastupaju etno grupa Iva, Sanja Ilić&Balkanika  i Oliver S b2b  ELM.

Biće prikazana i modna revija kreatora Marka Fehera pod nazivom "Kozara etno fusion" obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja. Na festivalu će nastupiti preko 400 učesnika iz osam  zemalja.

Organizatori festivala su KUD Piskavica i TOBL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije