Pozornica

"Kozara etno" u Piskavici i na tvrđavi Kastel

"Kozara etno" u Piskavici i na tvrđavi Kastel
Foto: N.N. | "Kozara etno" u Piskavici i na tvrđavi Kastel

Međunarodni festival tradicije i običaja 15. "Kozara etno 2019" biće održan od 5. do 8. jula u Piskavici i na tvrđavi Kastel, rekli su u Turističkoj organizaciji grada.

Tema manifestacije je "tradicionalna ishrana" koja ima svoj scenski prikaz, ali i izložbu koja prikazuje stare običaje potkozarskog kraja, a veče će biti obogaćeno kulturnoumjetničkim programom.

U petak, prvog festivalskog dana u Piskavici, predviđena je izložbena postavka  etnotržnica, sa velikim brojem izlagača u 18 časova, nakon čega slijedi defile učesnika, a svečano otvaranje je u 20.30.

Drugi dan festivala namijenjen je za tradicionalna sportska dešavanja i etnoradionicu, dok će u nedjelju u centru pažnje biti ljetna pozornica tvrđave Kastel, gdje će od 21 čas biti predstavljen program "Etno fjužn" u kojem nastupaju muzičari koji njeguju tradicionalnu muziku.

Nastupaju Etnogrupa "Iva", Sanja Ilić i "Balkanika" i Oliver S b2b ELM, a biće prikazana i modna revija kreatora Marka Fehera pod nazivom "Kozara etno fjužn" obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja.

Na festivalu će nastupiti više od 400 učesnika iz osam zemalja, a organizatori su KUD "Piskavica" i TOBL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije