Pozornica

"Krivica" odigrana u Mrkonjić Gradu

"Krivica" odigrana u Mrkonjić Gradu
Foto: N.N. | "Krivica" odigrana u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Glumci kolašinskog "Korifej" teatra odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu "Krivica", u okviru manifestacije "Dani pozorišta".

Predstavu, koja je nastala po tekstu Nebojše Romčevića, igrali su Anđelija Rondović i Đorđije Tatić.

Rondovićeva je rekla nakon sinoćne predstave da su adaptirali Romčevićev tekst i doveli ga do porodične drame. 

"Predstava govori do koje mjere jedno dijete može biti sebično i ne želi da pusti majku da napravi svoj izbor", rekla je Rondovićeva. 

Tatić je istakao da će se svi u predstavi na neki način prepoznati jer i mladi i stariji nekad griješe prema svojim roditeljima. 

On je izrazio oduševljenje mrkonjićkom publikom. 

"Imali smo odlične uslove za igru, publika je divno reagovala i nadam se da im se dopala predstava. Mrkonjić Grad je zanimljiv, interesantan sa prelijepom prirodom", rekao je Tatić. 

Publika je u takmičarskom dijelu festivala "Dani pozorišta" gledala i predstave "Ko je ovde idiot" teatra "Jugoart"iz Beograda, "Malo blago" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke i predstavu "Porodične priče" Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd. 

"Dani pozorišta", koji se u Mrkonjić Gradu održavaju 11. put, počeli su u nedjelju, 4. avgusta, premijerom predstave "Klasni neprijatelj" mrkonjićkog Gradskog pozorišta. 

Za večeras, posljednjeg festivalskog dana, predviđeno je proglašenje pobjednika. 

U pratećem programu večeras će glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigrati predstavu "Priča koja luta svijetom", a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja izvešće predstavu "Nada". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije