Pozornica

"Kultura na ulice 2024!" i POPUP! festival u sarajevskoj Buybook bašti

"Kultura na ulice 2024!" i POPUP! festival u sarajevskoj Buybook bašti
Foto: Ustupljena fotografija | "Kultura na ulice 2024!" i POPUP! festival u sarajevskoj Buybook bašti

SARAJEVO - Ovogodišnje izdanje POPUP! Sarajevo festivala u saradnji sa specijalnim programom Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) "Kultura na ulice 2024!" počinje večeras u 20.30 u Buybook bašti u Radićevoj ulici.

Kako je saopšteno iz NPS, publika će imati priliku da uživa u projekciji radova ovogodišnjeg gosta festivala, Eyupa Kuşa, koji će podijeliti svoje audio-vizualne radove pod nazivom "Cinematic Alchemy".

Uz projekciju, publika će moći uživati uz Enu Smajić, lokalnu DJ-icu.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan, a organizatori napominju da u slučaju vremenskih neprilika zadržavaju pravo promjene lokacija i termina.

O programu "Kultura na ulice 2024!"

"Kultura na ulice 2024!" je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

"Projekat je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima", navode iz NPS.

POPUP! Sarajevo festival

POPUP! Sarajevo je trodnevni festival grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, kao i svim mladim kreativcima u BiH.

Festival je nastao na osnovu inicijative od strane studenata odsjeka Grafički dizajn, Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji i organizuju festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije