Pozornica

Kultura na ulice! - umjetnost na ulicama Sarajevskog kantona

Kultura na ulice! - umjetnost na ulicama Sarajevskog kantona
Foto: Ustupljena fotografija | Kultura na ulice! - umjetnost na ulicama Sarajevskog kantona

Subota, 11. jun, i nedjelja, 12. jun, rezervisani su za događaje u organizaciji projekta "Kultura na ulice!", saopšteno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U subotu, 11. juna, Miki Trifunov će izvesti poetsko-muzički performans "Svjedok", u JU Kulturno-sportskom centru Vogošća, s početkom u 19.30 uz muzičku pratnju Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića.

Poetsko-muzički performans "Svjedok" nazvan je po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića, u kojem Miodrag Trifunov izvodi stihove Tina Ujevića, Maka Dizdara, Vladislava Petkovića Disa i drugih pjesnika.

Kako je navedeno, ulaz na događaj je besplatan.

U nedjelju, 12. juna, s početkom u 15 časova, svoju umjetničku kreaciju će prezentovati Benjamin Čengić i Saša Peševski u skopu eventa pod nazivom "Stolaboratorija slike" na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo "Stolaboratorija".

Istog dana, svi ljubitelji muzičke umjetnosti, moći će prisustvovati izvedbama gudačkog kvarteta "Rondo" u 20 časova i hora "Allegro" u 20.30 na pozorišnom trgu Susan Sontag u sklopu Projekta "BH Broadway". U okviru programa biće izvedeni valceri kompozitora poput: Franza Lehara, Friedricha Fritza Kreislera, Johanna Straussa II i Dmitrija Shostakovicha. Programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!" održava se na javnim prostorima sarajevskih opština pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do oktobra.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije