Pozornica

"Labudovo jezero" večeras u Banjaluci

"Labudovo jezero" večeras u Banjaluci
Foto: N.N. | "Labudovo jezero" večeras u Banjaluci

Najpoznatija baletska predstava na svijetu "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog održaće se u Banjaluci u izvedbi ansambla Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga večeras u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, s početkom u 20 časova. Uz Beograd, Banjaluka će biti jedini grad u regionu koji će i ove godine imati privilegiju da uživa u ovom baletskom spektaklu na ledu.

"'Queen Estrada' po četvrti put ima priliku da u Banjaluci ugosti najpoznatiji ansambl baleta na ledu. Ovo je drugi put da igramo predstavu 'Labudovo jezero' i sretan sam što radimo s ovim vrhunskim ansamblom", rekao je organizator događaja Zoran Đurić ispred "Queen estrade".

Ruski državni balet na ledu iz Sankt Peterburga je jedan od bisera Rusije, osnovan 1967. godine. Kombinacijom umjetničkog klizanja i elemenata klasičnog baleta osvaja publiku širom svijeta. Održali su preko 9.000 nastupa u rasprodatim dvoranama na najprestižnijim pozornicama svijeta.

"Jako nam je drago svaki put kada dođemo u Banjaluku. Ovo nije prvi put da smo u ovom gradu. Već dugo sarađujemo sa organizatorima. Uvijek je lijepo kada imamo priliku da osjetimo domaću, lokalnu atmosferu", istakla je direktorica ansambla Ekaterina Fedorova i dodala da će se pred ovdašnjom publikom predstaviti 30 umjetnika.

"Inače, imamo dva sastava od kojih mogu da kažem da ovaj bolji nastupa u Banjaluci. Naš balet i kolektiv ima istoriju dugu 50 godina i mi smo jedini balet na svijetu koji izvodi klasične baletske predstave na ledu", naglasila je Fedorova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije