Pozornica

Legendarni Šojić u Narodnom pozorištu RS

Legendarni Šojić u Narodnom pozorištu RS
Foto: Ilustracija | Legendarni Šojić u Narodnom pozorištu RS

BANJALUKA - Popularni srpski glumac Milan - Lane Gutović sa svojom novom komedijom "Ukrađena ličnos'", u kojoj tumači isto toliko popularnog lika Srećka Šojića, gostovaće u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS) 11. oktobra i to u dva termina s početkom u 18 i sa početkom u 20 časova.

Lika iz kultnih komedija "Tesna koža" i "Bela lađa" banjalučka publika imaće priluku da na velikoj sceni vidi po cijeni od 15 KM.

"Vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophođenja, Milan - Lane Gutović, poznatiji kao Srećko Šojić, koji obraz prodaje za 'kafućino' i 'prasiće', predstavlja neponovljivu hit komediju pod nazivom 'Ukrađena ličnos'", stoji u najavi predstave, koja je zapravo prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja uslovi bilo koje vrste neobično laki.

Dodaje se da isti ti uslovi koji su njemu laki za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumijevaju poniženje i moralnu propast.

Komedija govori i o padu društvenih vrijednosti i društva u cjelini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje.

Lane Gutović, između ostalih, igraće i legendarne scene koje su ušle u anale i godinama kasnije se spominju u svakodnevnom govoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije