Pozornica

"Let iznad kukavičjeg gnezda" u dva termina na daskama NP RS

"Let iznad kukavičjeg gnezda" u dva termina na daskama NP RS
Foto: Dragan Udovičić | "Let iznad kukavičjeg gnezda" u dva termina na daskama NP RS

BANJALUKA - U Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS) 4. i 5. aprila sa početkom u 20 časova gostuje kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Let iznad kukavičjeg gnezda".

Riječ je o velikom povratku Dragana Bjelogrlića na scenu Beogradskog dramskog pozorišta u legendarnoj crnohumornoj satiri o pojedincu u reperesivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha.

"Ova drama napisana je 1962. godine po romanu Kena Kizija i po ugledu na to djelo je urađena brodvejska predstava, po scenariju Dejla Vasermana. Predstava BDP-a premijerno je izvedena 2005. godine. Obnovljena je i odigrana više puta širom regiona. S obzirom na to da je ova predstava trebalo da igra u našem pozorištu u novembru prošle godine, ali je gostovanje odloženo zbog bolesti glumca, ovom prilikom će ljubitelji pozorišta sada biti u prilici da uživaju u izvođenju ovog komada na Velikoj sceni NP RS s početkom u 20 časova", saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Režiju predstave potpisuje Žanko Tomić, a u postavi su Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Daniel Sič, Milutin Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Savo Radović/Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Miloš Lazarov/Uroš Janković, Zoran Đorđević, Anka Gaćeša Kostić/Anja Alač i Nada Macanković/Maja Ranđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije