Pozornica

"Life" i "Mlijeko"oduševili publiku

"Life" i "Mlijeko"oduševili publiku
Foto: N.N. | "Life" i "Mlijeko"oduševili publiku

Članovi Banjalučkog studentskog pozorišta vratili su se sa "Dana Srpske u Srbiji", gdje su izveli dvije predstave. U Loznici su u Centru za kulturu "Vuk Karadžić" igrali "Life", reditelja Aleksandra Pejakovića, a u Užicu u Gradskom kulturnom centru "Mlijeko" u režiji Slobodana Perišića.

Obje predstave izazvale su veliko interesovanje publike, koja je glumce nagradila gromoglasnim aplauzima.

Već drugu godinu za redom Banjalučko studentsko pozorište učestvuje na Danima Srpske u Srbiji zahvaljujući dobroj saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske.

"Pratim rad Studentskog pozorišta Republike Srpske, podržavam ih je, jer su izuzetni entuzijasti, imaju dobre rezultate. Predstavljaju Republiku Srpsku ne samo u Srbiji, već i u svijetu. Bilo mi je zadovoljstvo da ih ispratim na Internacionalni festival u Južnu Koreju i ugostim u Predstavništvu u Beogradu", rekao je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Zadovoljstvo nisu krili ni glumci, ni publika.

"Biti ponovo u Loznici, Vukovom kraju i igrati predstavu za ovako divnu publiku bilo je izuzetno zadovoljstvo", istakla je glumica Radenka Ševa.

Glumac Bojan Kolapić kazao je da je predstava "Mlijeko" ostavila snažan utisak na publiku u Užicu.

"Drago nam je što je tokom cijele predstave publika s pažnjom pratila našu igru. Nisu krili emocije, bilo je i suza, na kraju veliki aplauz. To nama glumcima mnogo znači", rekao je Kolapić.

Glumica Jelena Stojaković, koja je i umjetnički direktor Studentskog pozorišta kazala je da je gostovanje u Srbiji nastavak dobre saradnje ovog pozorišta sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

"Mislim da je predstava 'Life' dobar izbor, jer je riječ o porodičnoj drami, koja obrađuje aktuelne teme i bavi se problematikom mladih, ali i odnosa u porodici. S tim u vezi, posebno me raduje što je sala bila prepuna i što su u publici sjedili pripadnici svih generacija", objasnila je Stojakovićeva.

Reditelj Aleksandar Pejaković naveo je da je Banjalučko studentsko pozorište već dobilo nove pozive da igra i u Srbiji i na mnogim međunarodnim scenama.

"Sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji već više godina intenzivno sarađujemo,ali smo ostvarili čitav niz novih kontakata. Raduje me što je Centar za kulturu 'Vuk Karadžić' u Loznici otvorio svoja vrata za naše predstave. Sa direktorkom Snežanom Nešković-Simić smo razgovarali i o razmjeni kulturnih sadražaja. Pokazala je volju da nas ugosti i na 'Vukovom saboru', što nam je čast i zadovoljstvo", naglasio je Pejaković.

Direktorica Centra za kulturu "Vuk Karadžić", Snežana Nešković-Simić istakla je da ustanova na čijem je čelu dobro sarađuje sa Banjalukom i Republikom Srpskom kao i da je veseli dolazak Banjalučkog studentskog pozorišta u Loznicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije