Pozornica

Ljubovijsko pozorište još jednom oduševilo Bratunčane

Ljubovijsko pozorište još jednom oduševilo Bratunčane
Foto: Srna | Ljubovijsko pozorište još jednom oduševilo Bratunčane

BRATUNAC - Ljubovijsko dramsko pozorište večeras je u punoj sali Doma kulture u Bratuncu izvelo predstavu "Drugi svet" u okviru bratunačkih "Dana pozorišta".

Glumci iz susjedne Ljubovije poznati su i omiljeni bratunačkoj publici jer svake godine po nekoliko puta nastupe u ovom mjestu, te su i večeras privukli pažnju i izazvali i aplauz ljubitelja pozorišta.

Narednu predstavu pod naslovom "Podanik" odigraće Amatersko pozorište "Brile" iz Beočina, u petak, 22. marta.

Projekt menadžera Doma kulture iz Bratunca Radovan Petković rekao je da će u okviru "Dana pozorišta" biti odigrano pet amaterskih i jedna revijalna predstava.

On je istakao da je ovaj festival pokrenut 2017. godine s ciljem promocije novoformiranog bratunačkog Amaterskog pozorišta "Milica Topalović", koje radi pod okriljem Doma kulture.

"Vidimo da je to bila odlična ideja jer pozorišni festival privlači sve više publike, sponzora, ali i pozorišnih ansamabala iz regiona. Publika će svojim glasovima i ove godine izabrati najbolju predstavu i najboljeg glumca festivala", rekao je Petković.

Nastupiće i amateri iz Beočina i Zvornika.

Program će biti završen 27. marta kada će u produkciji beogradskog "Jugoarta" biti izvedana predstava "LJubaf" u kojoj igraju Elizabeta Đorevska, Branislav Zeremski i Dubravko Jovanović.

Organizator "Dana pozorišta" je Dom kulture Bratunac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije