Pozornica

"Mačak u čizmama" najbolji na festivalu u Subotici

"Mačak u čizmama" najbolji na festivalu u Subotici
Foto: N.N. | "Mačak u čizmama" najbolji na festivalu u Subotici
Srna

BANJALUKA - Predstava "Mačak u čizmama" Dječijeg pozorišta Republike Srpske osvojila je gran-pri nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 25. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici.

"Mačak u čizmama" pobjednik je na jednom od najuglednijih evropskih, ali i svjetskih festivala, koji je završen sinoć, a u okviru kojeg se takmičilo 14 teatara iz 12 zemalja, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Tročlani žiri festivala ocijenio je da predstava "Mačak u čizmama", kroz ideju da je promišljanje životnih situacija najbolji put do uspjeha, promoviše sklad između znanja i vještine, kao i kreativnosti i mašte.

"Izražajnim scenskim jezikom, izvanrednom kolektivnom glumačkom igrom i animacijom lutaka i objekata na sceni, ova predstava donosi čaroliju u svet dječije mašte i briše granicu između mogućeg i nestvarnog", ocjena je žirija.

Scenograf predstave je Stefka Kjuvlijeva, a kompozitor Plamen Mirčev-Miron, dok u predstavi igraju Božana Bijelić, Aleksandra Spasojević, Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Duško Mazalica i Slobodan Perišić.

Nagradu u ime Dječijeg pozorišta Republike Srpske preuzeo je Vladan Zubac, izaslanik direktora predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

"Dječije pozorište Republike Srpske se, i ovaj put, u najboljem svjetlu predstavio publici, gostima i žiriju subotičkog festivala i potvrdilo da godinama i u kontinuitetu nudi visokokvalitetne predstave sobzirom na to da je i 2009. godine na ovom festivalu predstavi `Foklorna magija` dodijeljen gran-pri", napomenuli su iz ovog pozorišta. /kraj/ba/at/foto

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije