Pozornica

Predstava "Mačka u čizmama i zli čarobnjak" besplatno za mališane Bijeljine

Predstava "Mačka u čizmama i zli čarobnjak" besplatno za mališane Bijeljine
Foto: Centar za kulturu "Semberija" | "Mačka u čizmama i zli čarobnjak" besplatno za mališane Bijeljine

BIJELJINA - Povodom dječje sedmice Centar za kulturu "Semberija" u saradnji sa udruženjem "Ceca i deca" poklanja besplatnu predstavu "Mačka u čizmama i zli čarobnjak" za sve mališane Bijeljine, a koja će biti odigrana 27. septembra od 18 časova.

Projekat je podržalo Ministarstvo za dijasporu Srbije.

Predstava "Mačka u čizmama i zli čarobnjak" za koju tekst i režiju kao i originalne songove potpisuje Svetlana Sretenović premijerno je izvedena 25. avgusta ove godine.

"Osnovna priča se oslanja na originalnu priču o mlinaru i njegovoj mudroj mački, ali uz nove zaplete, originalnu muziku i duhovita rješenja, kao i jasnu poruku da se dobra djela vraćaju dobrim, odnosno ova predstava nudi ne samo zabavu djeci i već ima i edukativnu poruku", saopšteno je iz Centar za kulturu Semberija, uz napomenu da uloge u komadu ostvaruju Svetlana Sretenović, Saša Ali Domazet i Tijana Biočanin.

Dalje se navodi da če po završetku predstave biti održana dramska radionica za mališane sa ciljem da se njeguje jezik, rade vježbe disanja i koncentracije koje su bitne za pravilan razvoj psihomotorike kod djece.

Predstava je nastala u produkciji udruženja "Ceca i deca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije